czwartek, 7 grudnia 2017

Warsztaty wędzenia w MOK Krzanowice - dzień drugi


Drużyna Klubu Las Ideas w drugim dniu warsztatów
Drugi dzień warsztatów wędzarniczych w których uczestniczyły klubowiczki obfitował w niespodzianki. Każdy zespół miał przyjemność skosztować efekty twórczej własnej pracy. Na miejscu okazałą się, że efekty wędzarniczych eksperymentów biorą udział w konkursie na najbardziej smakowity wyrób. I tutaj kolejna niespodzianka - drużyna Klubu Las Ideas zdobyła największą liczbę punktów i tym samym pierwsze miejsce!
Liderem grupy była Maria Machura z Borucina -  to wyroby przygotowane jej wyjątkową ręką i doprawione przyprawami o wyrazistym smaku znalazły największe uznanie jurorów.
Czas spędzony na warsztatach obfitował w inspirujące rozmowy i ciekawe doświadczenia. Dziękujemy dyrektorowi Marianowi Wasiczkowi za tę wspaniałą okazję do rozwijania kulinarnych umiejętności i czas spędzony w sympatycznej atmosferze.

Prasowanka przygotowana w szynkowarze i ...
... kiełbasy wędzone  w profesjonalnej komorze wędzarniczej
Efekty pracy innych drużyn również wyglądały smakowicie
Obok kiełbas w komorze wędzarniczej można przygotować również sery w ziołowych posypkach
Jury ogłaszają werdykt na najbardziej smakowite wyroby
Pani Maria Machura w imieniu Klubu Las Ideas odbiera nagrodę za I miejsce
Po części warsztatowej był też czas na wymianę doświadczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz